İnternet Sitesi

www.zeynepkocasinan.com

3 Ekim 2007 Çarşamba

"Yolu Yürümek" - Resim Sergisi


"Sevgililer karşılaşmazlar bir yerlerde.
Onlar zaten hep içindedirler birbirlerinin."

Mevlana Celaleddin-i Rumi


Mart ayında, Ressam Zeynep Kocasinan, 1–17 Mart 2007 tarihleri arasında çalışmalarını Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde ikinci defa sergiliyor. Sergi açılışı 01.Mart.2007 Perşembe günü saat 17.30’da. 2007 yılının UNESCO tarafından “Mevlana Yılı” olarak seçilmesinden yola çıkan sanatçı bu sergisini Mevlana öğretilerinden esinlenerek hazırlamış. “Yolu Yürümek” başlığı ile çıkıyor karşımıza.

Sanatçı Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’ni birincilik ile bitirdikten sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Cornell Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği okumuş. Zeynep Kocasinan, İngilizce, İspanyolca ve az derecede Almanca ve Fransızca biliyor. Resim çalışmalarına lise yıllarında başlayan sanatçı, yurtiçinde ve yurtdışında muhtelif atölyelerde çalışmış ve workshop’lara katılmış. 2004 yılında İstanbul’da kendi resim atölyesini açan sanatçı, resim çalışmalarına İstanbul ve Fethiye’de devam ediyor. Sanatçı aynı zamanda Genç Gelişim ve Astroloji dergilerinde yazmakta ve yaratıcılık ve kişisel gelişim üzerine dersler vermektedir.

Yurt içinde ve yurt dışında koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı ağırlıklı olarak tuval üzerine yağlıboya ve akrilik ile ekspresyonizmin etkilerinde modern soyut çalışmalar yapıyor.