İnternet Sitesi

www.zeynepkocasinan.com

22 Ekim 2007 Pazartesi

Yaşam Yolumuz Sayılarda mı Yazılı?

Yaşamın anlamını sorguluyoruz. En önemlisi bir sonraki adımımızın ne olması gerektiğini bulmaya çalışıyoruz. Yaşam bizim için neler saklıyor merak ediyoruz.
Numeroloji, sayı bilimi, bizim kendimizi anlamamız için bilgi sunan dallardan biri. Hayatta eğer bizi etkileyen enerjileri, etkileri anlayabilirsek, belki de kendimiz için daha doğru cevaplar bulmamız mümkün.
Haydi, Numeroloji hakkında geçen ay başladığımız çalışmamıza devam edelim.
Geçen ay 1’den 11’e kadar olan sayıları ele almıştık. Bu ay 12’den 22’ye kadar olan sayıları ele alacağız. Öncelikle, Numeroloji açısından yaşam sayınızı ve yıl sayınızı nasıl hesaplayabileceğinizi bir örnekleme ile tekrarlayalım. Geçen ay ele aldığımız sayılarının bazılarının tekrarın yapabilmek ve geçen sayımızı okuyamayanlar varsa diye, buna göre bir doğum tarihi seçiyorum.
Her dalda olduğu gibi Numeroloji’de de farklı ekoller ve yaklaşım tarzları var. Ben sizler ile bana en uygun gelen bilgi ve metotları paylaştığımı hatırlatmak isterim.

Örneğin: 17.10.1980 tarihinde doğdunuz.
Numeroloji’ye göre bu tarih (9) sayısına denk gelmekte. (1980+27= 2007; 2+7 =9) Bu kişi o zaman, (9) sayısının etkisini tüm yaşamı boyunca hissedecektir. Bu kişi, 2007 yılında ise doğum günü olan 17.Ekim tarihine kadar tarihinden itibaren genel yaşam sayısı etkisine ek olarak, (8) sayısının etkisi altında olacaktır. (2006+27=2033; 2+3+3=8). 17.10.2007 tarihinden itibaren ise, yıl etkisi olarak (2007+27= 2034; 2+3+4=9) (9) sayısının etkisi altında olacaktır.
O zaman bu kişinin karşılaşacağı etki ve imkânlara şöyle bir göz atalım:
Yaşam Sayısı olarak (9):
Yaşam sayısı 9 olan kişilerin sessizlik ve sakinliğe bir özlemi olur ve kendileri ile zaman geçirmeyi severler. Ancak liderlik görevleri de üstlenebilirler. Eğer kısıtlandıklarını ve engellendiklerini hissederlerse, içlerine kapanabilirler. Eğer yaşam yolunda ilerlerken bir şeyleri tamamladıktan sonra yeni şeylere başlamayı severler. Başkalarına bir işe başlamak ya da sonlandırmak konusunda yardım etmekte yeteneklidirler.
Yıl Sayısı olarak (8):
Yaşamınızın 8 yılında ise, hayatınızdaki dengesini yitirmiş konuları ve alanları dengeye getirmek arzusunu hissedersiniz. Sağlığınızı, işlerinizi, hukuki konuları çözümlemek için bir istek duyacaksınız ve bunları yapmak enerjisini de hissedeceksiniz. Bu yıl hayatınızı basitleştirmek için iyi bir yıldır. Düzen ve netlik, berraklık sizin için önemli hale gelir. Bu yılda doğa ile içi içe olmak, doğa yürüyüşlerine gitmek, deniz kenarında yürüyüşler yapmak, kısa da doğanın içinde olacağınız aktiviteler yapmak size hayat katacaktır.
Yıl Sayısı olarak (9):
Eğer 9 yılını yaşamaktaysanız, yarım kalan işlerinizi tamamlamak için doğru bir yıldasınız. Bu yıl içinde yalnız kalmak ve dinlenmek odaklı seyahatlere gitmek üzere bir istek duyabilirsiniz.

***

1’den 11’e kadar olan sayıları Mart ayında ele almıştık. 8 ve 9 sayılarını kısaca hatırlamış olduk. Bu defa, 12’den 22’ye kadar diğer ana sayıları ile alacağız.

Oniki (12): Yeni bir bakış açısı ile bakmak. Külli iradeye teslim olmak.
Doğum tarihleri 12 sayısı olanlar, yaşama farklı açılardan bakabilen ve aynı zamanda başkalarının bunu yapmasına yardım edenler olurlar. Sanki bir psikolog gibi olaylara ve durumları farklı yönlerden değerlendirerek başkalarının daha doğru kararlar vermelerine yardımcı olurlar. 12 sayılı yılın sayısı ise, bu yılınızda geçmişinizden insanlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu insanlar size belki de artık bırakmanız gereken kalıpları göstermek üzere aynalık yapacaklardır.
Onaylama: “İlahi iradeye, evrenin iradesine teslim oluyorum.”

Onüç (13): Transformasyon, dışta görünen değişimler.
Doğum tarihiniz 13 ise, değişim yaşamınızın daimi bir parçası olacaktır. Gelişim, ait olmayanları bırakmak ve ilerlemek ana yaşam kavramlarınızdır. Adeta bir ebe gibi başkalarının yaşamlarındaki yeni doğumlara destek verirken bulabilirsiniz kendinizi. Ya da kayıpları ile başa çıkmaya çalışanlara yardımcı olduğunuzu fark edebilirsiniz. Hiçbir şeye gereğinden fazla bağlanmamak gerektiğinin bilincinde olarak, bu kavramı başkalarına da öğretirsiniz. 13 yıl sayınız ise, hayatınızdaki Akrep burcu insanları ile konular gündeme gelebilir.
Onaylama: “Her biten şey, yeni şeylerin ortaya çıkması için bir fırsattır.”

Ondört (14): Denge, iç değişim, yaratıcı güç.
Zıt görünen, farklı şeyleri bir araya getirebilen kişilerdensiniz. Farklı öğeleri birleştirerek daha büyük bir şey yaratmak genel yaşam prensibinizdir. Ve genelde başkalarının hayal edemediği, göremediği çözümleri üretmek yeteneğiniz vardır. Yıl sayısı olarak 14, hayatınızda her şeyin yerine oturmaya başladığı bir yıl olma özelliğini gösterir.
Onaylama: “Ben yaratıcı enerji için bir kanalım.”

Onbeş (15): Bireysellik.
Olaylara objektif olarak bakabilme yeteneği ile birlikte yaşamın karşınıza çıkardığı durumlar ile başa çıkmak konusunda yeteneklisiniz. Yaşamınızdaki Oğlak burcu insanları size kendi başarabilme yeteneğinizi göstermek, hatırlatmak üzere bir ayna görevi yapabilirler. İç sesiniz size bilgi sağlamakta. Yıl sayısı olarak 15, yaratıcı insanlar, yaratıcı iş imkanları ya da projeler karşınıza çıkabilir. Bu yıl kendinizi bedeniniz ile barışık hissedeceğiniz ve belki de bedeniniz ile bütün olmayı öğreneceğiniz yıllar.
Onaylama: “Yaşamımın dümeni benim kontrolümde.”

Onatlı (16): Yeniye yer açılması ve bunun için eskilerin ortadan çekilmesi. İç dönüşüm.
16 yaşam sayısı olanlar iç dünyalarında bir mimar, bir designer gibi çalışırlar. Fikirleri inşa ederler, neyin işe yarayıp neyin yaramayacağını tespit etmek konusunda doğal olarak başarılıdırlar. Ve fikirlerinin hayata geçmesinden hoşlanırlar. 16 sayılı yılı yaşayanlar ise, bu yılda kendileriniz fiziksel olarak tazelemek ve yenilemek için diyet, egzersiz, meditasyon gibi çalışmalara daha çok ilgi duyarlar. Onları genlde, gerçekten kendilerini tüm yönleri ile keşfedecekleri bir yıl beklemektedir.
Onaylama: “Yaşamımda benim için en hayırlı olanlar gerçekleşiyor.”

Onyedi (17): Berraklaşmak, görüşün açılması.
Doğal yapı itibariyle insanları kendilerine geçen bir karizmaları vardır 17 insanlarının. Kendilerine değer verirler ama kendini beğenmişliğin esasında öz güven eksikliğinden kaynaklandığını da bilirler. Denge ve netliğin iç dünyadan dış dünyaya yansımasını yaşarlar. Diğer yandan 17 yılını yaşayanlar Kova insanları ile ya da Kova ayında yeni projelere başlama fırsatları yakalayabilirler.
Onaylama: “Hayal gücümün getirdiği yaratıcılığım ile fikirleri hayata geçirebilmek için gereken derin bilgiye ulaşabiliyorum.”

Onsekiz (18): Bilincin yeni seviyelerine ulaşmak.
Sanki karanlığı aydınlatabilen bir yapıya sahipsiniz. Çevrenizdeki insanları güven çemberinize ancak güvenilir olduklarından emin olduktan sonra alıyorsunuz. Karar vermek konusunda başarılısınız ve yaşamımız boyunca karşınıza çıkacak çoklu seçenekler arasından sizin için en doğrularını seçerek ilerleyeceksiniz. 18 sayılı yılınızda, başkalarının sevgi ve onayı için kendinizin bazı yönlerini iptal etmenin doğru olmadığını idrak edebilirsiniz.
Onaylama: “Gün doğuyor. Biliyorum ki gün ağarmadan önce her şey karanlık görünür.”

Ondokuz (19): Yaratıcı enerji, ruhsallık.
Doğal bir jeneratörsünüz, doğal bir harekete geçiricisiniz. Yaratıcı olarak kendinize denk kişiler ve gruplar bulamazsanız bireysel olarak çalışmayı ve üretmeyi tercih edebilirsiniz. Sizin enerjinizi ve üretkenliğinizi azaltan ilişkilerden ve ortaklıklardan uzak durarak başarınızı artırabilirsiniz. 19 sayılı yılınız yürümeyen ilişki ve ortaklıkları, takım çalışmalarını ele almak ve işler hale getirilemiyorsa sonlandırmak için doğru bir zaman olabilir.
Onaylama: “ Beni besleyen ve yön gösteren ışık ile uyum içindeyim.”

Yirmi (20): Kişisel analiz.
Yaşam sayısı 20 olanlar için hem ev hem iş yaşamı önemlidir. Yaratıcılığı yaşamınızın her alanında yaşamak istiyorsunuz. Doğru yargıya varabilmek, doğru değerlendirmeler yapabilmek üzere olaylara, insanlara, durumlara ileri görüşlü olarak bakabilme yeteneğiniz var. 20 sayılınız yılınız iş hayatı ile ev yaşamınız arasındaki, kısaca yaşamınızın farklı bölümleri arasındaki dengeyi sağlamak için doğru bir yıl olacaktır.
Onaylama: “Olaylara ve insanlara objektif ve adil olarak bakıyorum.”

Yirmibir (21): Karmalardan arınma.
Siz araştırmayı seven, macera ve adeta yeni dünyalar yaratmayı seven birisiniz. Seyahat etmeyi ve farklı ülkeleri ve kültürleri gezmeyi ve tanımayı seviyorsunuz. Kendinizi ve olayları ve durumları tazelemek ve yenileyebilmek doğal yeteneğiniz. İnsan ve kültürlerin farklılıkları ve benzerliklerini yaşayabileceğiniz uğraşları sizi mutlu edecektir. 21 sayılı yılınızda yapacağınız bir seyahat size yeni dünyalar açabilir.
Onaylama: “Bilinmeyeni deneyimlemekten keyif alıyorum.”

Yirmiki (22): Açık olmak, risk almaya açık olmak, yaratıcılık.
Yaratıcı bir insansınız ve hayatınızda genellikle çeşitlilik arıyorsunuz. Cesaretli ve risk almaktan çekinmeyen bir insansınız. Yaşamınız ve davranışlarınız ile başkalarını cesaretlendiren biri olma özelliğini taşıyorsunuz. Design ve film gibi ilginizi çeken sanat dalları olabileceği gibi yaratıcılığa açık olmak şartı ile inşaat veya üretim dalları ilginizi çekebilir. 22 sayısı genel olarak daha farklı bir değerlendirme gerektiriyor, ancak özet olarak yıl sayınız bu ise, yeni başlangıçlara hazırsınız demektir. Kalbinizden gelen sesi dinleyin. Kalbiniz size ne diyor? Korkularınız neler? Sorularınız için cevap isteyin.
Onaylama: “İçimdeki cesarete saygı duyuyorum ve değer veriyorum.”

Burada paylaştığımız bilgiler tabiî ki Numeroloji’nin bilgilerinin tamamını içermiyor, ancak sadece burada yer alan onaylamaları kullanmak bile size sunulan yaşam ve yıl enerjilerinden daha iyi faydalanmanızı sağlayacaktır.

***

Yaşam yolunuz daima açık ve aydınlık olsun. Kader bize verilen potansiyeldir. Verileni kucaklamak ve iyiye taşımak her zaman elimizde. Biz kazanmak ve başarmak için yaratıldık. Bunu daima hatırlamanız dileğiyle.
Z.
_______________________________________________________________________
Ayın Onaylaması:
“Benim mutlu düşüncelerim sağlıklı bir bedene sahip olmamı sağlıyor.”
Louise L. Hay
________________________________________________________________________
Ayın Sözü:
“Yavaşlayın ve hayatın tadını çıkarın. Hızlı giderek sadece manzarayı kaçırmazsınız. Aynı zamanda, nereye ve neden gittiğinizin de izini yitirirsiniz.”
Eddie Cantor
________________________________________________________________________
Okuma Tavsiyesi:
“Çekim Yasası”; Yazar: Nil Gün