İnternet Sitesi

www.zeynepkocasinan.com

22 Ekim 2007 Pazartesi

Sayıların Size Mesajı Var

Sayıların dili var mıdır? İlkokulda öğrenmeye başlarız 1, 2, 3, 4, 5...

Sayılar miktarlar dünyası ile bağlantı kurmamızı ve ifade etmenizi sağlayan semboller. Yaşamın ayrılmaz bir parçası. Ancak, Sayılar adetler, miktarlar, ölçüm dışında daha farklı bir bilgi verebilir mi bize? Böyle bir özellik taşıyor olabilir mi? Numeroloji ve bu bilgiyi kullanan Tarot bilimi sayıların bize kendimiz ve yaşamımız hakkında kuvvetli bilgiler verdiği söylüyor.

Ben matematiği hep çok sevdim. İlkokula başlamadan önce toplama, çıkarma işlemleri yapmaya başlamışım. Sonraki, kendimi bildiğim yıllarda da bu sevgi devam etti. Sayılar bana hep gizemli geldi. Farklı bir dünyanın anahtarları gibi. Gerçekten de sayılar bize farklı bir dünyadan mesaj getiriyor olabilirler mi? Farklı hocalar ile çalışmalarımda sayılarının dilinin konuşan ile karşılaştım. Ve bu dili Numeroloji ve bunu kullanan Tarot ile bizlere aktarıyorlardı.

Numeroloji Nedir?
Numeroloji sayıların dili hakkında bir dal. Numeroloji yaşamı ve olayları sayıların sunduğu bilgiler ile değerlendirme metodu olarak adlandırılabilir. Numeroloji bir anlamda enerjilere sayılar aracılığı ile bakmaktır. Sayıların miktarsal yönü ile değil, ifade ettiği enerji anlamı ile ilgilenir. 0’dan 9’a kadar olan rakamlar sayıları oluşturur. Tabi matematiğin tarihçesinde ve asırlar boyunca kullanımında farklı bilgiler var. Biz burada günümüzde Numeroloji’nin yaygın kullanımı açısından konuyu ele alacağız.

***


Sayıların enerji anlamı varsa, bunu nasıl okuruz ve anlarız?

Sayılar öncelikle doğum tarihimiz ile bizi ana bir enerji olarak etkiliyor. Doğum tarihimiz astrolojik olarak gezegenlerin konumu ve etkileri nedeni ile yaşamımıza etki ediyor olmak ile birlikte, bir sayı olarak da, bu sayının enerjisi ile birlikte yaşamımıza etki ediyor. Kader diye adlandırdığımız yaşam çizgimizde bize bazı imkânları sunuyor ve bazı görev, ders ve sorumlulukları da beraberinde getiriyor.

Genel olarak yaşamımız ve doğum günümüzden başlayarak her yıl için sayıların enerjisinden yola çıkarak yaşamımız hakkında belki de tahmin edebileceğinizden çok daha fazla bilgi edinmek mümkün.

Gelin, öncelikle doğum tarihinizden, yaşamınızı etkileyen sayıları nasıl buluruz buna bakalım.

Örneğin: 01.01.1970 tarihinde doğdunuz.

Numeroloji’ye göre bu tarih 19 sayısına denk gelmekte. (1970+2=1972; 1+9+7+2=19)
Bu kişi o zaman, genel olarak söyleyebilirsek, 19, ve bu sayılardan elde edilen 10 (1+9=10) ve 1 (1+0=1) sayılarının etkisi altında demektir.
Bu kişi, 2007 yılında girdiğimizde ise doğum günü olan 1.Ocak tarihinden itibaren 11 sayısının etkisi altında olacak. (2007+2=2009; 2+9=11)

Bu arada, belirtmek zorundayım ki her bilimde ve aşağı yukarı her konuda olduğu gibi Numeroloji’de de farklı ekoller ve çalışma ve hesap tarzları var. Ancak ben sizlerle, kendi çalışmalarımda kullandığım ve sonuçlarını tecrübe ettiğim metotları paylaşmaya çalıyorum. Belki konuya tamamen hâkim olmanızı sağlamasa da günümüzde sık sık duyduğunuz bu konuda hakkında bir miktarda olsa bilginiz olması için. Bir konuya giriş dersi diyebiliriz.

Bu sayılar neyi ifade ediyor?
Öncelikle doğum tarihiniz ile ortaya çıkan sayılar, yaşamınızda sizi etkileyen ana enerjileri, ana etkileri ifade ediyor. Kimi Numeroloji ve Tarot uzmanları Kader denilen şeyin bu olduğunu savunuyor. Yaşamın bize - bize özel olarak – sunduğu enerjisel şartlar tanımlanıyor.

Doğum günümüzden başlayarak içine girdiğimiz yıl ise bize, o yıl içerisinde bizi etkilemesi muhtemel olan enerjiler, konular, güçler ve insanlar hakkında bilgi veriyor.

***

Doğum tarihiniz, içinde bulunduğunuz yıl, evinizin kapı numarası, okul numaranız taşıdığı sayı ile belirli bir enerji frekansı olarak yaşamınızı, farkına varsanız da varmasanız da, etkiler. Sayıların dilini anlamak, bu şartları anlamaya ve belki de yaşamınızı anlamaya yardımcı olur. Bizi etkileyen faktörleri ya da bize sunulan imkânları bilirsek, yaşamımızı çok daha rahat ve huzurlu olarak şekillendirme şansımız var.

***

Yaşam sayınızı hesaplamayı sanırım hepiniz yapabildiniz. O zaman size hayat enerjiniz ile ilgili olarak aşağıdaki bilgileri dikkate almanızı önereceğim. Aynı zaman da aşağıda her sayı ile ilgili olarak belirttiğim onaylamaları kullanarak gerek belirli bir yılda, gerekse yaşamınızın akışına yol açabilirsiniz. Tabi bu sayılara dair bilgileri birkaç paragrafa sığdırmak çok zor, ancak faydalı olabileceğini düşündüğüm bir kısım bilgileri paylaşmayı arzu ediyorum.

(1) Bir: İletişim sayısı, esnek olabilmek ve zekâ. Bu sayı ile doğanlar sihirli bir iletişim gücüne sahiptirler. Bir sayısına ait olanlar yaşam çizgilerinde daha yüksek bir güç ve irade ile bağlantıda olma ihtiyacını hissederler. Meslek olarak öğretmenlik, danışmanlık, medya, tasarım, tasarım, halkla ilişkiler ve diplomatik görevlerde başarılı olabilirler.

Onaylama: “Yaratıcılığımı ifade etmek beni mutlu ediyor ve doyuruyor.”

(2) İki: İçsel güçlere ulaşmak, şifacılık, bağımsızlık, artan kendine güven ve iç denge. Yaşam sayısı 2 olan kişiler genelde bağımsızlıklarına düşkündürler. Denge ve uyum onlar içi n önemlidir. Dengesi bozulan şeyleri fark edip dengeye getirmekte ustadırlar. Bu kişiler teşhis koymakta ustadırlar ve iyi negotiator olurlar.
Yıllık olarak 2 sayısında olanlar için bu yıl denge ve uyumu yakalamak için önemli bir yıldır. Bu yılda kısıtlanmak, engellenmek istemezler. Uyumsuz durumlarda kendini çıkarmak için kuvvetli bir eğilim duyabilirler.

Onaylama: “Sezgilerime güveniyorum.”

(3) Üç: Güzellik, sevgi, feminen ve annelik özellikleri, güç ve güzelliğin bileşimi.
3 sayısı derin bir doğa sevgisinin ifade eder. Başkalarını şifalandırmak, rahatlatmak ve beslemek için büyük bir kapasite taşırlar. Tıp ya da veterinerlik ile ilgili meslekler, mimari, bahçecilik ve sanat gibi doğayı da güzelleştiren dallarda başarılı olabilirler, bu dallara çekilebilirler.
Bu sayı yıl sayınız ise, bu yıl duygusal olarak neyin önemli neyin önemsiz olduğunu size gösterecek kişileri yaşamınıza çekebilirsiniz. Bu yıl içinde gereğinden fazla verici olmamak, annelik ile ilgili konuları çözümlemek, yaşamınıza daha çok güzellik, uyum katmak için çaba göstermek doğru olacaktır. Aynı zamanda bu yıl hayatınızdaki sizin için önemli olan kadınlar ile ilişkilerinizi düzene sokmak için iyi bir zaman olacaktır.

Onaylama: “Güç ve güzellik sahibiyim.”

(4) Dört: Liderlik, maceraperestlik, baba olmak, otorite, kâşif.
Gücünüzü kendinizi geliştirmek ve yeni başlangıçlar için kullandığınız sürece, etkileri hep olumlu ve faydalı olacaktır. Değişimden çekinmek ve korkmak gücünüzü yitirmeniz ihtimalini doğurabilir.
Bir yıl sayısı olarak 4 size, yeni projelerin başlangıcını, seyahat ihtimallerini ve “baba” ile ilgili konuları getirebilir.

Onaylama: “Gücüme güveniyorum ve hizmet ederek yönlendiriyor ve yönlendirerek hizmet ediyorum.”

(5) Beş: Ruhsal öğretmen, danışman, başlangıçlar yapan, iç rehber, değişim.
Gerek yaşam sayınız olarak, gerekse bir yıl sayısı olarak 5 sayısı size ruhsal öğretmenler ile çalışmanızı öneriyor. Geçmişte ya da şimdi sizi etkileyen ya da bilgisine çekildiğiniz bir öğretmen, üstat oldu mu? Kendinize uygun bir hoca bulmaya çalışıp seçebilirsiniz. Kişisel gelişim ile ilgili gruplara katılabilirsiniz. Almaya açık ve katılımcı olun. Kalbinizin talimatlarına, sesine ve bunu dinlemeye açık olun. Kişinin kendini arayışı, arzularını, isteklerini, yeteneklerini tanımaya, anlamaya çalışması, yaşam yolunu bulması açısından etkili ve gerekli.

Onaylama: “Kalbimin sesini dinliyorum.”

(6) Altı: Aşk, çekim, zıtların sevgi ile birleşimi, ilişkiler vasıtası ile gelişim.
6 yaşam sayısını taşıyan kişiler insanlara örnek olmayı ve motive etmeye başarabilenlerdir. Grup ortamında ya da bire bir olarak insanlarla çalışma yapmakta başarılı olurlar.
6 sayılı yılınızda tüm ilişkilerinizi gözden geçirme ihtiyacını hissedebilirsiniz. Bu süre için kimi ilişkilerinizin sağlamlaştığını, kimi ilişkilerinizin ise uzaklaşmaya başladığını ya da bittiğini görebilirsiniz. Genelde evlilik, boşanma ya da taşınmalar yaşayabilirsiniz bu yılda. Bu yıl genelde bir karar verme yılı olarak da çıkar karşımıza – iki konu, iki insan, iki durum, iki yer ya da iki yön arasında bir karar vermeniz gerekebilir. Yaşadığınız değişimlerde bir dönüm noktasında olduğunuz söylenebilir.

Onaylama: “Hayat arkadaşımı bulmaya hazırım.”

(7) Yedi: Yeni başlangıçlar, iyi de doğru değişim, ruhsal yol.
Yedi bir değişim sayısı. Ancak yaşamda değişimi sürdürebilmek için hareket ve sakinliğin bir dengesini sağlamak gereklidir. 7 sayısını taşıyan kişiler hayatlarında değişim ve çeşitlilik ararlar. Bu kişiler aynı zamanda farklı aktiviteleri aynı anda yürütebilme ve yapabilme yeteneğine sahiptirler. Eğer sadece bir ilgi alanına odaklanacaklarsa bu alanın onlara aradıkları tüm çeşitliliği sunabilmesi gerekir.
Eğer yaşam sayınız yedi ise, siz ailenizle olmayı ve ev yaşamını seversiniz; ancak seyahat etmekten ve aynı anda birden fazla şeyle uğraşmak, ilgilenmekten de keyif alırsınız.
Yıl sayısı olarak 7 yılını yaşamaktaysanız, bu yıl taşınmak, yeni bir yere yerleşmek, seyahat etmek ya da kariyerinizi değiştirmek için çok uygun bir yıl. Bu yılda eviniz ile ilgili değişiklikler olabilir. Evinizde dekorasyon değişikliği yapabileceğiniz gibi, evinizi komple değiştirmek ya da taşınmak isteyebilirsiniz. Bu yıl da terfi edebilirsiniz ya da iş değişikliği yapabilirsiniz. Genel olarak değişikliklerin sizin için olumlu olacağını söylemek mümkün.

Onaylama: “Yaşamımız düzene sokuyor ve yeni başlangıçlara hazırlanıyorum.”


(8) Sekiz: Denge, merkezini bulmak, farklılıkları dengelemek, adalet.

Yaşam yılınız 8 ise denge ve uyum yaşam boyu sizi etkileyecek ana iki konu olacaktır. Güzellik, denge ve uyum yaşamda çok değer verdiğiniz kavramlar. Yaşamınızın net, berrak, basit ve düzenli arzu ediyorsunuz. Karışık ve karmaşık olaylara toleransınız düşük. Yaşamınızın farklı dönemlerinde finans ve sağlık konularında dengeyi bulma ihtiyacını daha fazla hissedebilirsiniz. Yazarlık, editörlük ya da araştırma görevlisi olmak isteyebilirsiniz. Orijinal ve yaratıcı fikirlerinizi geniş kitlelerin kullanabileceği projeler üretmek isteğini hissedebilir ve bu yönde çalışmak isteyebilirsiniz. Hayatınız boyunca Terazi burcu insanlarının size sadelik ve denge arayışınızda arzuladığınız durumu gösteren bir ayna görevi yaptığını fark edebilirsiniz.

Yaşamınızın 8 yılında ise, hayatınızdaki dengesini yitirmiş konuları ve alanları dengeye getirmek arzusunu hissedersiniz. Sağlığınızı, işlerinizi, hukuki konuları çözümlemek için bir istek duyacaksınız ve bunları yapmak enerjisini de hissedeceksiniz. Birçok kişi 8 yılında, yıllardır duran eski eşyalarını atar, el değmemiş dolaplarını, depolarını temizler, eski giysilerini elden çıkarır. Bu yıl hayatınızı basitleştirmek için iyi bir yıldır. Düzen ve netlik, berraklık sizin için önemli hale gelir. Bu yılda doğa ile içi içe olmak, doğa yürüyüşlerine gitmek, deniz kenarında yürüyüşler yapmak, kısa da doğanın içinde olacağınız aktiviteler yapmak size hayat katacaktır.

Onaylama: “Merkezimde dengedeyim.”

(9) Dokuz: Kendi ışığını bulmak, içe yönelmek, ürün almak, kendi merkezinde olmak, bilge rehber.
Yaşam sayısı 9 olan kişilerin sessizlik ve sakinliğe bir özlemi olur ve kendileri ile zaman geçirmeyi severler. İnsanlar ile olmak ile sıkıntıları yoktur; ancak bulundukları ortamda psikolojik, duygusal ve aynı zamanda fiziksel özgürlüğe, alana ihtiyaçları vardır. Eğer kısıtlandıklarını ve engellendiklerini hissederlerse, içlerine kapanabilirler. Eğer yaşam yolunda ilerlerken bir şeyleri tamamladıktan sonra yeni şeylere başlamayı severler. Başkalarına bir işe başlamak ya da sonlandırmak konusunda yardım etmekte yeteneklidirler.

Eğer 9 yılını yaşamaktaysanız, yarım kalan işlerinizi tamamlamak için doğru bir yıldasınız. Bu yıl içinde yalnız kalmak ve dinlenmek odaklı seyahatlere gitmek üzere bir istek duyabilirsiniz. Ayrıca bu yıl elleriniz ile kendinizi ifade edebileceğiniz yaratıcı aktivitelerde bulunmak ruhunuza iyi gelecektir. El ile şifa konusu da ilginizi çekebilir.

Onaylama: “Yalnız kalmaktan mutluyum ve istediğim zaman yalnız olmayı bırakabilirim.”

(10)On: Büyüme, yaratıcılık, büyük çıkış, beklenmeyen kısmet.

Orijinallik ve yaratıcılık yaşam sayısı 10 olan kişilerin arzusu olacaktır. Daha önce yapılmamış ve denenmemiş şeyleri yapmaktan hoşlanırlar. Yaptıkları şeyler daha önce yapılmış şeyler olduğunda, bunları daha farklı şekilde hayata geçirmek üzere yollar ararlar. Aynı zaman da yeni fırsatları ve imkânları fark edebilmek yeteneğine de sahiptirler.

10 yılı yaşayanlar için bu yıl yeni fırsatlara ve imkânlara açılmak için doğru bir yıldır. Genelde bu fırsatlar yaşamınızı olumlu yönlere götürecektir. Aktif olarak yaşamınızı yeni bir yöneltebilir ve hayatınızı her yönüyle bolluğa açabilirsiniz. Kısaca hayatınızı çok daha olumlu bir yöne götürmek için enerjilerin size yardımcı olduğu ve fırsatların açıldığı bir yıldasınız. Çünkü yaşadığınız yıllar ile bir anlamda bu fırsatların size verilmesini hak eder duruma gelmiş oluyorsunuz.

Onaylama: “Yaşamıma gelecek mucizelere açığım.”

(11)On bir: Tutku, çok yönlü yaratıcılık, yetenekler, güç, eski korkuları ve şartlanmaların üstesinden gelmek.

11 insanları yaratıcı ifadeli insanlardır. Sahne sanatlarına ve yaratıcı dallara eğilebilirler. Bilinen sistem ve düzenlere yaratıcılık ve orijinal fikirler getirmekte kuvvetlidirler. Başkaları tarafından zaman zaman inanılmaz diye tarif edilebilecek kadar kuvvetli oldukları söylenir. Yaşam prensibi olarak, olayların bir çiçek gibi açılacağına inanırlar. Risk almaktan çekinmezler. Eğer yaşam sayınız 11 ise, yaratıcılık ve gücünüz ile kendinizi her zaman tazeleyebilir ve yeniden yaratabilirsiniz.

11 sayılı yılınızda iseniz, içinizde fiziksel yenilenme dahil hayatınızın her alanında yenilenme arzusu duyabilirsiniz. Yaşamı tekrar heyecan ve keyifle yaşama arzusunu da hissedebilirsiniz. Yaratıcı tüm sanat faaliyetleri ve sahne sanatları ilginizi daha çok çekebilir. Aynı zaman da, hayatınızdaki Aslan insanları ile ilişkileriniz ele aldığınız bir yıl olabilir. İçinizde belki da daha önce hiç kullanmadığınız kadar büyük bir kuvvetin var olduğunu fark ederek, gerçekten kendiniz olmak için önemli adımlar atabilirsiniz.

Onaylama: “Yaşamımı dolu dolu yaşamaktan keyif alıyorum.”

Sayılar 12’den 22’ye kadar olmak üzere devam ediyor. Kimi üstatlara göre ise 0’dan 21’e. Bazı hocalar ise Numerolojiyi 0’dan 9’a kadar ana sayıları ve ek olarak 11 ile 22 sayılarını ele alarak kullanıyor. Sayılar dünyası farklı ve geniş bir dünya. Bu ay ele alamadığım diğer sayıları Mart ayında ele almaya devam edeceğim.

***

Sayılar bize hangi enerjilerin kullanmamız üzere bize sunulduğunu gösteriyor. Numerolojiyi kullanan Tarot da bir fal metodu değil. Sembollerin dili ile kendimize ayna tuttuğumuz bir metot. Biz yarına bakmaya ya da geleceği öğrenmeye çalışmıyoruz bu dallar ile. Sadece bize bugünü doğru yaşamamız için gereken bilgileri almaya çalışıyoruz. Bizi etkileyebilecek faktörleri bilmek daha bilinçli kararlar almamızı ve kendimiz, ailemiz ve çevremiz için faydalı şeyler yapmamızı sağlayabilir. Bilgi kuvvettir. “Hayatımızda önemli kararlar verilmekte olduğunda genelde trampetler çalmaz. Genelde kader sessizce yaratılır,” diyor Agnes De Mille. Ve hocam Moshe’nin her zaman dediği gibi: “Bildiğimiz bir geleceğe uyanmak ne kadar keyifli olabilir ki. Bırakın yaşam sizi yarın’a yarın götürsün. Her günü taşıyabileceğimiz enerji o gün verilir. Yarının yüklerini bugünün enerjisi ile taşımak mümkün değildir. Bugün’ü bugünün enerjisi ile yaşarsanız – işte mutluluğun anahtarı budur.”


***

Sorular cevapların kapısını açar, dedik. İsteklerin yapabilme gücünü içinde taşması gibi. O zaman sormaya bir defa daha devam edelim. Claude Bernard diyor ki: “İnsan bilinenden bilinmeyene gitmeden hiçbir şey öğrenemez.”
Soralım:
1- Yaşamınızda sizin için gerçekten anlamı olan şeyler neler?
2- Neler size güven ve huzur veriyor; nelerin ruhunuza dokunabildiğini hissediyorsunuz?
3- Yeni yılda hangi net rüyaların, hayallerin, ihtimallerin sizin için gerçekleşebileceğini düşünüyorsunuz?
4- Sevgi sahiplenmek midir? Sahiplenmeden sevmek mümkün müdür?
5- Yaşamı olduğu gibi kabul etmek ile ilgili düşünceleriniz nedir?

Sizin sorularınız neler? Aklınıza gelen sorularınızı bir defter alarak yazmanızı öneriyorum. Konuları yazılı hale getirdiğiniz de ve kendinize sesli olarak tekrar ettiğinizde, beyininizi farklı duyularınız ile uyararak cevabın ve çözümün bulunmasında yolu açmış oluyorsunuz.


***

İçinizdeki Devi Uyandırın kitabının yazarı Anthony Robbins “Ufak değişimler büyük farklar yaratır” diyor. Muhtelif hocalardan farklı önerilerden bir derleme sunmak istiyorum sizlere.

İşte Şubat ayı için bazı öneriler:
1. Bir kâğıt ve kalem alın ve bir paragrafta, seçeceğiniz belirli bir hedefe ulaşabilmek için size gerektiğini düşündüğünüz karakter özelliği, yetenek, yaklaşım ya da davranış biçimlerinden 5 tanesini belirleyin. Bu özelliklerden bir tanesine sahip olmak için en az bir adım atın.
2. Zevk ve mutluluğu daimi olarak ertelemeyin. Bugün keyif alacağınız, yüzünüze tebessüm getirecek bir şey yapın. Bir dondurma alın, eski bir arkadaşınızı arayın, müziği açıp dans edin, ya da suçluluk duymadan sevdiğiniz televizyon programını seyredin. Kendinizi mutlu etmeyi unutmayın. Ruhunuzun size teşekkür edecektir.
3. Alışkanlıklarınıza bakın. Bunlardan sizin kişisel gelişiminizi desteklediğine inandıklarınız hangileri? Sizi beslemediğini düşündüğünüz alışkanlarınız hangileri?
4. Evinizi ya da odanızı toplarken ve temizlerken, her zaman tüm negatif ve olumsuz şeyleri dışarı attığınızı ve hayatınızdaki karışıklıkları düzenlediğinizi hayal edin. Eğer yerleri siliyor ya da süpürüyorsanız, bunu dışarıya doğru hareketler ile yapın. Böylelikle mekândaki enerjileri arındırmış olacaksınız.
5. Yolunuz kapalıysa- farklı bir yol deneyin. Hayatınızda karşınıza engeller çıktığında ve bunları geçemediğinizde, başka yollar, metotlar, imkânlar var mı diye araştırın lütfen. Çözümsüzlüğe odaklanmayın. Eğer bir derdiniz varsa, birçok hocanın dediği gibi “cevabı ve yapma gücü de” size verilmiştir.
6. Zihinsel netlik kazanmak için meditasyon yapabilirsiniz. Meditasyon yapmak için ille de özel bir zamana ve mekâna ihtiyaç yoktur. Meditasyon bir iç sakinliğe ulaşmak demektir genel olarak. Herhangi bir yer de ve zamanda sessiz olmak, ister gözünüz açık ister kapalı kendinizi, yaşamınızı, çevrenizi bir seyirci olarak sakince gözlemlemek en basit ve etkili meditasyonlardan biridir. 10 dakika sessizce seyredin. Bakalım neler keşfedeceksiniz?
7. Sizi ne yönlendiriyor? Kararlarınızı nasıl alıyorsunuz? Hangi şartlarda ve durumlarda karar vermekte zorlanıyorsunuz? Kararlarınızın netleştiği zamanlar var mı? Bu netliği daha uzun süre muhafaza etmek için yapabileceğiniz bir şey var mı?
8. Eskiyi geride bırakmayı öğrenin. Öncelikle kırık eşyalarınızı, yırtık ve tamir olamayan ya da kısaca içine sığmadığınız ya da size çok bol gelen giysilerinizi atın ya da verin. Çalışmayan eski bilgisayarları, bozuk televizyonları, kırık şemsiyeleri atın. Bırakmak, geride bırakmak ruhumuz için zor bir kavram. Bunu kabul edelim ama yine de artık bize ait olmayan, yaşamımıza değer katmayan şeyleri bırakalım. Hayatımıza yeni şeyler davet etmek istiyoruz ama onlara yer açmak isek nasıl yaşamımıza girebilirler?
9. Evinize, odanıza taze enerji getirmek için mum, tütsü yakmayı veya esansiyel yağlardan yararlanmayı düşünebilirsiniz. Çiçeklerin ve muhtelif bitkilerin kokuları ruhumuzu arındırabilir. Hoşunuza giden kokuları keşfetmek için kokulu mumları ve tütsüleri deneyebilirsiniz. Ruhunuzu beslemenin ve dinlendirmenin bu yolu da bu. İçinizden gelenleri deneyerek keşfedin. Aromaterapi dalı bu konuda uzmanlaşan bir branş. İlginizi çekiyorsa bu konuda okuyabilirsiniz.
10. Yaşamın kazanmak ya da kaybetmek olmadığını unutmayın. Yaşadıklarınızı iyi veya kötü olarak adlandırmaya çalışın. Yaşamı bize sundukları ile kabul ettiğimizde gelen bir özgürlük var. Tecrübelerinizi yaşamın size verdiği madalyalar olarak değerlendirin. Tecrübe acı ve tatlı anıları ile yaşamın bize en büyük ve alternatifi olmayan hediyesi.


Albert Einstein “ Hayatta deneyimleyebileceğimiz en güzel şey - mucizeler’dir” diyor.
Mucize dolu günlere yolunuz açık olsun.
Sevgiyle,
Z.
________________________________________________________________________
Ayın Onaylaması:

“Sonsuz seçeneklerim var. Hayatta beni iyilikler bekliyor.”
Louise L. Hay, “Düşünce Gücüyle Tedavi” kitabının yazarı.
________________________________________________________________________
Ayın Sözü:


“Şans çok kuvvetlidir. Her zaman oltanız atılı olsun. En ummadığınız havuzda, balık yakalayabilirsiniz.”

OVID
________________________________________________________________________
Okuma Tavsiyesi:

“ Vücudun Gizli Mesajları”; Yazar: Susan L. Levy & Carol Lehr.