İnternet Sitesi

www.zeynepkocasinan.com

31 Mayıs 2020 Pazar

Uzayda Süzülen Dinazor

2020 yılının böyle bir yıl olacağını kimse hayal edemezdi.

Tüm Dünya’da yaşamın duracağı, yüzbinlerce kişinin hastalanacağı ve öleceği kimin aklına gelirdi.


2020’nin ikinci mevsimi yarın bitiyor.  31 Mayıs’a geldik ve Dünya bahar mevsimini adeta yaşamadı. Hani esprisini yapanlar çok oldu ama espri de gerçek oldu, Türkiye’ye göktaşı bile düştü. Korona’yı kanıksanmaya başlanırken günde bin küsur kişiye hastalık tanısı konulmaya devam edilirken 1 Haziran’da ülkemizde yaşam sınırlamalarının gençler ve yaşlılar dışında kaldırılacağı haberi ile İstanbul’da muhtemelen son sokağa çıkma kısıtlaması gününe uyanmak üzereyiz.


Bugün, 30 Mayıs’ta insanlık tarihi adına önemli bir gün yaşandı.  SpaceX’in fırlattığı uzay aracı ile Elon Musk esasında özel uzay havacılığı anlamında çok önemli bir adım atıyordu.   Bu başarılı insanlı uzay aracı fırlatma operasyonunun Amerika’nın bir çok şehri alev alevken gerçeklese de ilginçti.  Siyahi bir vatandaşlarının polisin bir nevi zorbalığı sonucu hayatını kaybetmesi ile çıkan olaylar hızla ülkeyi sarmıştı.  


Amerika’da protestolar, yağmalar  ve ayaklanmaların yaşandığı bu günlerde, Amerika’dan ve uzaydan Dünya’daki gerçeklikleri unutturan görüntüler geliyordu. 


Bir görüntüde astronotlardan birinin kızının uğur olarak verdiği oyuncak dinazor astronotların içinde olduğu kapsülde süzülüyordu.



Sonraki günlerde bakalım neleri görüyor ve yaşıyor olacağız.


Hiç yorum yok: