İnternet Sitesi

www.zeynepkocasinan.com

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Köprüler







Okayama, denizi ve köprüleri ile hem İstanbul'u hem de Fethiye'yi çağrıştırıyor bana. İkinci defa geldiğim bu bölge en çok evimde hissettiğim yer sanırım. O kadar tanıdık ki farklı bir ülkede, dünyanın evimden çok uzak bir köşesinde olduğumu kendime hatırlatmam gerekiyor.
Diamond Setouchi Marine Hotel kalmanızı önerebileceğim mekanlardan. Dalgaların sesini duyarak uyumanız, kumsalında yürümeniz ve sıcak su banyolarından yararlanmanız mümkün. Ve tabii ki balkonunuzdan Seto Köprüsünü gece ışıkları ile, gündüz bazen berrak bazen ise sislerin arkasından seyredebilirsiniz.
Bu kadar uzaklara gelmek mümkün olmuyorsa, kardeş Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bakarak Okayama'daki bu köprünün önemli bir parçasını gözünüzde canlandırabilirsiniz.
Bundan iki yıl önce ilk defa Okayama'da geldiğimde köprünün ayaklarından birinin hemen üzerindeki bir otelde kalmıştım. Bu tanıdık görüntüyü hiç de alışık olmadığım bir açıdan görmek pek hoşuma gitmişti.
Anlatacak şeyler belki çok ama bugün buradan ayrılmadan önce dalgaların sesini, denizin ışıltısını ve maviliğini sizinde hissetmenizi istedi yüreğim.
Sevgi, sağlık ve neşeyle.
Z.